במקום הכי נמוך האור הכי גבוהההה - ארז חרודי
01/11/2024
במקום הכי נמוך האור הכי גבוהההה - ארז חרודי
1.11.24-30.11.24
תערוכת יחיד לארז חרודי בגלריה לאמנות גבעת חיים איחוד מציעה התבוננות מטלטלת על טרגדיה ותקווה, דרך עיניו של אמן המפגיש בין חושך לאור. בתערוכה זו, חרודי הופך את הממ"ד של משפחת קדם, שנרצחו באירועי ה-7.10, לחלל של "קמרה אובסקורה" המתמלא באור החודר דרך חורי הירי בדלת.
התערוכה מביאה תמונה עוצמתית של חיים ומוות, אהבה וכאב, תוך שימוש בחדירות האור אל תוך החלל הסגור של הממ"ד. התערוכה מציגה גם דימויים גדולים של משפחת קדם לצד הצילום האייקוני של ראומה, אשר נתפס בעדשתו של חרודי במהלך הפגנה נגד הממשלה. כך מתקיים פער בלתי נתפס בין העבר הצנוע להווה הקשה והשותת דם.
"קמרה אובסקורה היא כישוף ופליאה, היא קוסם שולף שפן מכובע, היא עולם שנצרב במהופך ונחקק לעולמי עד. ארז חרודי הופך והופך, צורב וצורב, מכפיל, סוגר ופותח את האימה, את המיטה, התקרה, העץ והרוח בעזרת החור הקטן של ממ״ד הקמרה אובסקורה שהוא חור כדור הרובה ההורג ובור היגון של משפחה אחת ואומה שלמה."
ענת בצר
"נכנסת לממ״ד, לליבת כדור הארץ, לחושך המוחלט. כיהלום, כמאור גדול, משכת את אור השמש פנימה, ולרגע כמו בקסם – נמשך אור עליון שמילא את המציאות. שמים וארץ התחברו, וחוט של אור נטווה לכוכבים שלי. אור השמש, עם אור החיים והסימנים הטובים – התחברו. והחדר התמלא שוב בחיים".
ראומה קדם